Waarom het ervaren van positieve emoties belangrijk voor je vitaliteit is

Waarom het ervaren van positieve emoties belangrijk voor je vitaliteit is

Positieve emoties. Tijdens mijn opleiding tot vitaliteitstherapeut leerde ik om op positieve emoties te coachen. Natuurlijk is het fijn om meer positieve emoties te ervaren, maar ik kon lastig uitleggen waarom het slim is om daar bewust mee aan de slag te gaan als je vitaler wilt worden.

Positieve gezondheid

In 2009 startte ik met de opleiding vitaliteitstherapie. Er ging een wereld voor me open. Toch had ik nog veel vragen en dan met name op het gebied van fysiologie en biochemie. Wat waren alle werkingsmechanismen achter de kennis die ik had geleerd?

Ik besloot me hierin verder te verdiepen en maakte kennis met de klinische psycho-neuro-immunologie (een jonge wetenschap) en evolutionaire geneeskunde. Nog meer mooie en verhelderende kennis. Vooral door het systeemdenken en de onderlinge relaties tussen de systemen ontwikkelde ik een meer holistisch kijk. Deze kennis zie je nu ook in de reguliere wetenschap terugkomen. Kijk maar eens naar de projecten Positieve gezondheid, leefstijlgeneeskunde en Arts en leefstijl.

Positieve emoties

Hoe zit het dan met die emoties? Bij alle bovengenoemde projecten komen ook positieve emoties aan de orde. De voordelen van meer positieve emoties ervaren zijn namelijk legio. Het leidt tot bijvoorbeeld tot een betere gezondheid, een grotere weerbaarheid en meer veerkracht. En ook meer persoonlijke groei, intimiteit in een relatie en meer creativiteit ontstaan door het ervaren van meer positieve emoties. Daarnaast geldt: Het voelen van meer positieve emoties geeft energie!

Meer energie en meer vitaliteit

Heb je weleens geprobeerd om bewust met je emoties aan de slag te gaan? Het is zeker de moeite waard. Probeer dit maar eens:

Neem iets in gedachten waarvoor je dankbaar bent. Dat mag iets heel kleins zijn, zoals een heerlijk vers kopje koffie. Of de lunch laatst, met een goede vriendin. Probeer nu ook het gevoel op te wekken van dankbaarheid. Hoe voelt dankbaarheid voor jou?

En hoe is het met je energie? Als het goed is voel je je veel energieker dan wanneer je verdrietig bent. Deze toegenomen energie kan je inzetten bij het veranderen van je gewoontes. Het maakt helemaal niet uit wat voor gewoontes het zijn: afvallen, een gezonde maaltijd bereiden of meer bewegen.

Het meer voelen van positieve emoties heeft invloed op je energie en dat voel je!

Wordt je eigen coach naar meer energie en vitaliteit!

Ook interessant

Geen reactie's

Geef een reactie