Tips om goed voor jezelf te zorgen in een stressvolle periode

Tips om goed voor jezelf te zorgen in een stressvolle periode

Zelf merk ik dat de weken en weekenden weer steeds voller worden. Natuurlijk ben je daar zelf bij, maar soms vult je agenda ongemerkt met allerlei verplichtingen. De volgende tips helpen je om rust in je hoofd en lijf te creëren, wat weer van invloed is op je energie niveau.

1. Wandel meer

Kom in beweging. Even je hoofd leeg maken en je spieren gebruiken. Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Een lekkere wandeling in de buitenlucht is altijd een goed idee. De natuur heeft een bijzondere invloed op je gemoedstoestand en bewegen in de natuur is goed voor je immuun-fitheid.

2. Beperk social media of doe je telefoon uit

Heb je weleens bijgehouden hoeveel tijd je aan je telefoon of social media besteedt? Ik wel. Ik heb het eens een dag bijgehouden in mijn planner. Wat een ware eye-opener. Voor mij zijn mijn mobiele telefoon en social media ware tijdrovers. Misschien is dit voor jou ook wel het geval, maar je hoeft helemaal niet 24/7 bereikbaar te zijn. Zet je telefoon gewoon eens een dag uit, of schakel in ieder geval alle meldingen van je apps uit. Nu heb je zelf weer de regie over je telefoongebruik. Ik ben benieuwd wat dit met je doet.

3. Ruim op

Opruimen is goed voor je gezondheid. Een rommelig huishouden kan voor veel stress zorgen, maar opruimen kan je cognitief en emotioneel functioneren juist verbeteren. Het zorgt voor meer rust in je hoofd en je zult je direct energieker voelen. Dus ruim je rommel direct op als je klaar bent met een taak.
Doe spullen weg die je niet meer gebuikt. We bewaren over het algemeen veel te veel. Je kunt deze spullen ook verkopen of nog beter, geef het aan iemand die het goed kan gebruiken. Ook digitaal opschonen kan een heerlijk gevoel geven. Op het moment dat je iets in je handen houdt, beslis je direct of je het wilt bewaren, weggeven of weggooien. Stel jezelf hierbij de volgende vraag: “Maakt dit me gelukkig?”

Lezen:

Geen reactie's

Geef een reactie