Yvonne

Specialist in leefstijl en vitaliteit.

Specialist in leefstijl en vitaliteit en hypnotherapeut

Nadat ik als mondhygiënist al heel wat tandsteen had verwijderd, besloot ik mijn passie voor gezondheid te volgen. Mijn interesse voor leefstijl en gezondheid ging namelijk verder dan de mond en toen startte mijn reis.

In 2009 volgde ik de opleiding tot vitaliteitstherapeut en in 2014 de opleiding orthomoleculaire geneeskunde. Tijdens deze opleidingen werd het mij duidelijk hoe belangrijk een gezonde leefstijl is voor een fit en gezond lichaam.

Zelf had ik jarenlang last van darmklachten en een ontevreden gevoel. Ook kreeg ik standaard twee keer per jaar een koortslip (herpes simplex virus). Daarnaast viel het me erg zwaar om ‘s morgens uit bed te komen, nadat de wekker was gegaan. En de hevige spierkrampen die mij uit mijn slaap wekten was ik ook behoorlijk zat.

Met de kennis die ik tijdens de opleiding opdeed veranderde ik mijn eigen leefstijl en gewoontes. De darmklachten en nachtelijke krampen verdwenen als sneeuw voor de zon. De koortslip zag ik ruim 10 jaar niet meer terug. Maar het allerbelangrijkste is wel de energie en plezier in het leven die het mij opleverde.

Het bleef echter knagen. Ik bleef met vragen zitten en daarom volgde ik de specialisatie voor life-coach. Toch viel het me op dat zoveel mensen worstelen met het doorbreken van patronen die hen tegenhouden om te groeien. Daarom besloot ik om de opleiding hypnotherapie te doen. Hypnotherapie is een krachtig hulpmiddel om patronen te doorbreken en negatieve overtuigingen te veranderen. Het is echt de beste beslissing ooit om me hierin te verdiepen.

En nu…

Inmiddels werk ik al weer heel wat jaren met veel plezier als vitaliteitsspecialist in combinatie met hypnotherapie en mijn werk als mondhygiënist.

Als lifecoach en hypnotherapeut deel ik graag met jou mijn en kennis en de vaardigheden die je energieker en vitaler maken. Ik help je met het bewust worden van je gedrag en gewoontes. Je leert hoe je vastgeroeste patronen kunt doorbreken en veranderen om je doelen te bereiken.

Zet de stap die je graag wilt maken. Met jou als expert van je eigen leven en ik de expert op het gebied van goede voeding, stress- en emotiemanagement laten we jouw wens in vervulling gaan.

Liefs, Yvonne

Coach en auteur

Yvonne Kort (1982) is de oprichter van Yvital Lifestyle. Zij is opgeleid tot mondhygiënist, vitaliteitstherapeut, life-coach en hypnotherapeut. Daarnaast volgt ze regelmatig allerlei andere opleidingen en cursussen.

Ze heeft zich verdiept in evolutionaire geneeskunde, histamine intolerantie en nutritional psychology. Ze weet als geen ander wat leefstijl voor je kan doen in het belang van een fit en energiek lichaam en ook om lekker in je vel te zitten.

Ook is Yvonne auteur en lanceerde op 26 juni 2016 haar eerste boek: Eet je mond gezond. In augustus 2018 verscheen haar boek: Gezond begint in je mond. En in 2021 lanceerde ze de Planner voor een vitaal leven.

Daarnaast werkte ze als expert mee aan het boek ‘Vullen of Voeden’ van Wilfred en Lili Genee en aan de boekjes uit de Gebitkit van Oral Company. Ze schrijft regelmatig artikelen voor o.a. Vivonline, het Lijfblad, Vraagdetandarts.nl en het NVBT. Ook heeft ze gastblogs geschreven voor BlueM, Ralph Moorman (De Hormoonfactor) en Marjolein Dubbers (Energieke Vrouwen Academie).

In de mondzorg verzorgt ze trainingen en nascholingen voor mondzorgprofessionals met als thema leefstijl en mondgezondheid.