Ontdek jouw ambitie met de wondervraag

Ontdek jouw ambitie met de wondervraag

Schrijven is zo’n mooie tool om je bewust te worden van je gewoontes. Maar er is nog meer, want schrijven helpt je ook met het realiseren van je doelen.

Jouw doelen verkennen

Het is alweer half november en de feestmaand komt steeds dichterbij. Voor veel mensen wil het einde van het jaar zeggen dat ze nieuwe voornemens voor het volgende jaar maken. En wat denk jij ervan? Lijkt het je een goed idee om alvast je doelen voor komend jaar te bepalen?

Bepaal een inspirerend leefstijl doel

Wil jij aan de slag met je leefstijl? Je wilt misschien fitter worden, een lager gewicht, meer bewegen, noem het maar op. Stel je eens voor dat je 7 kilogram wilt afvallen. Is dit een inspirerend doel? Gaat je hart er sneller van kloppen? Heb je zin om er mee aan de slag te gaan?

Als je het mij vraagt is dit niet echt een prikkelend vooruitzicht. Want wat zegt dat getal op de weegschaal nu eigenlijk? En stel je eens voor dat het je niet lukt om die 7 kg af te vallen? Je valt bijvoorbeeld maar 5 kg af. Heb je het doel dan niet bereikt? Wat wil je eigenlijk écht bereiken met het gewichtsverlies?

Vaak zit er nog iets anders achter. Je wilt bijvoorbeeld weer beter in je kleding passen. Of je wilt je niet meer schamen als je in bikini over het strand loopt. Misschien wil je eigenlijk gewoon niet meer buiten adem zijn als je de trap oploopt.

De wondervraag helpt jou met een inspirerend leefstijl doel

Je komt tot een inspirerend doel als je durft te fantaseren over het moment waarop jij je doelen hebt bereikt. Stel je eens voor dat het je gelukt is om die 7 kg af te vallen. Hoe ziet je leven er dan uit? Wat doe je op een dag, wat eet je, hoe beweeg je, hoe voel je je?

Met de zogenaamde wondervraag kan jij je toekomst tot leven brengen.

Hoe ga je te werk?

Stel je voor dat de dag normaal verloopt. Je staat op, kookt, eet, je doet de dingen die je altijd doet en je gaat vervolgens naar bed. Terwijl je slaapt voltrekt er een wonder. Een wonder waardoor al je problemen op het gebied van leefstijl verdwenen zijn. Je wordt de volgende ochtend wakker en dan….

Begin nu met schrijven… Hoe voel je je als je wakker wordt en wat ga je doen? Hoe ziet je dag er precies uit? Schrijf het zo gedetailleerd mogelijk op. Gebruik hierbij al je zintuigen. Wat voel, hoor, ruik, proef en zie je?

Ik ben heel erg benieuwd naar je ervaringen met deze oefening.

Tips

Geen reactie's

Geef een reactie