Hypnotherapie bij Afvallen: Hoe werkt het en wat levert het op?

Hypnotherapie bij Afvallen: Hoe werkt het en wat levert het op?

Als je al verschillende diëten hebt geprobeerd, maar je nog steeds niet het gewenste gewicht hebt bereikt, dan kan hypnotherapie bij afvallen misschien iets voor jou zijn.

Hypnotherapie is een vorm van therapie waarbij hypnose wordt gebruikt om je in een ontspannen staat van bewustzijn te brengen. In deze toestand kun je suggesties ontvangen die gericht zijn op het veranderen van je eetgewoonten en je houding ten opzichte van voeding. In deze blogpost bespreek ik hoe hypnotherapie bij afvallen werkt en wat het oplevert.

Hoe werkt hypnotherapie bij afvallen?

Hypnotherapie bij afvallen is gebaseerd op het feit dat je gedrag en je overtuigingen worden beïnvloed door het onderbewustzijn. Jouw gewoontes, gedragingen en overtuigingen worden namelijk voor 95% bepaalt door het onderbewuste.

Door middel van hypnose kan een hypnotherapeut positieve suggesties geven die gericht zijn op het veranderen van eetgewoonten en houding ten opzichte van voeding. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je suggesties krijgt om gezondere voedingskeuzes te maken, minder te snacken of om meer te bewegen.

Een hypnotherapiesessie bij afvallen kan als volgt verlopen:

  1. Tijdens de eerste sessie wordt ingegaan op je (gewicht)problemen en vervolgens bepaal je samen met de therapeut je doelen.
  2. Je krijgt ontspanningsoefeningen om je te helpen ontspannen, waardoor het onderbewustzijn openstaat voor positieve suggesties. Deze toestand kan je vergelijken met dagdromen, of helemaal opgaan in een mooie film, of goed boek. Er is sprake van gefocuste aandacht.
  3. De hypnotherapeut zal positieve suggesties geven die gericht zijn op het veranderen van je eetgewoonten en houding ten opzichte van voeding.
  4. Je krijgt technieken om zelfhypnose uit te voeren, zodat je deze suggesties kunt versterken en ook na de sessie kunt gebruiken.
  5. Aan het einde van de sessie wordt er besproken wat er tijdens de sessie is gebeurd en soms krijg je nog tips om de effecten van de sessie te versterken.

Wat levert hypnotherapie bij afvallen op?

Hypnotherapie bij afvallen kan verschillende voordelen opleveren, zoals:

  1. Een verandering in eetgewoonten: Hypnotherapie kan je helpen om gezondere voedingskeuzes te maken en minder te snacken.
  2. Een betere houding ten opzichte van voeding: Hypnotherapie kan je helpen om voeding te zien als brandstof voor je lichaam in plaats van als een emotionele troost of beloning.
  3. Meer motivatie om te bewegen: Hypnotherapie kan je helpen om meer gemotiveerd te worden om te bewegen, waardoor je meer calorieën kunt verbranden.

Klaar om verandering te brengen in je leven? Boek nu een gratis coach call en ontdek hoe ik je kan helpen jouw doelen te bereiken.

Geen reactie's

Geef een reactie