7 manieren om je dag goed te starten

7 manieren om je dag goed te starten

Een goed begin is het halve werk toch? Start je dag daarom goed met de volgende tips!

1. Morning pages

Start je dag met schrijven. De bedoeling van de zogenaamde morning pages is, dat je direct nadat je wakker bent geworden, start met het opschrijven van je eerste gedachten. De voordelen? Meer creativiteit, nieuwe inspirerende gedachten, nieuwe inzichten en persoonlijke groei.

2. Tel je zegeningen

Dankbaar zijn is een goede gewoonte. Het helpt om vitaler te worden, zorgt voor groei en dankbare mensen zijn gelukkig. Denk er maar eens over na als je net wakker bent. Waar ben jij dankbaar voor in het leven? Wat voor gevoel geeft dit je? Hierdoor voel je je gelukkiger en start je de dag met een lekker gevoel!

3. Geniet van de frisse ochtendlucht

Frisse lucht en zuurstof zijn zo ontzettend belangrijk voor je lichaam. Sta op, loop naar het raam en zet deze open, als het nog niet open stond. Adem een paar keer heel diep in en uit. Hoe voelt het om die frisse lucht in te ademen? Wil je nog meer frisse lucht? Maak dan een heerlijke wandeling!

4. Begin de ochtend op bed

Heb je ‘s morgens wat meer tijd? Maak wat vers fruit klaar en zet een heerlijke kop koffie of thee. Neem dit mee naar je slaapkamer en stap nog even terug in bed. Hoe lekker is het om je ochtend zo ontspannen te beginnen?

5. Met focus je dag starten

Maak een lijstje met drie dingen die je vandaag minimaal wilt bereiken. Door dit op te schrijven zorg je voor focus. Bij het maken van dit lijstje moet je er wel alert op zijn dat deze dingen haalbaar zijn. Wees dus niet te ambitieus maar maak het ook niet te makkelijk voor je. Lijstjes geven rust, overzicht en structuur.

6. Start je dag positief

Spreek al als je net wakker bent af met jezelf dat vandaag een fantastische dag gaat worden! Bedenk je (of schrijf het op!) welke kleine dingen en geluksmomentjes van jouw dag een succes zullen maken. Het hoeven helemaal geen bijzondere of grote dingen te zijn. Ook een heerlijke kop koffie, een goed boek of opruimen kunnen je een positief gevoel geven!

7. Beweeg!

Je hoeft niet uitgebreid te sporten, maar doe eens gek. Sta een paar minuten eerder op en dans door je slaapkamer of spring een aantal keer zo hoog mogelijk. Zorg dat je aan het begin van de dag al wat beweging krijgt. Zo wordt je lichaam lekker wakker en voel je je meteen fit.

Meer lezen

Geen reactie's

Geef een reactie